Little twist today: from my table to my mom's table.
Polish version first! :o)
Please scroll down for English version.
My brother enjoyed this banana bread at our house
and now he wants some more! :)
Dla mamusi:
Przepis na CHLEBEK BANANOWY:
3-4 dojrzale banany
75 g rozpuszczonego masla
1/4 szkl. cukru
1 jajko
1 lyzeczka ekstraktu z wanilii (lub opakowanie cukru waniliowego)
1 lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1,5 szkl. maki
*1/2 szkl. posiekanych orzechow wloskich
- Widelcem rozgniesc banany.
- Dodac roztopione maslo, cukier, jajko oraz wanilie. Wszystkie skladniki wymieszac.
- Dodac make, proszek do pieczenia i sol. Dobrze wymieszac. Dodac orzechy.
- Mase wylac do natluszczonej keksowki (w moim przypadku sa to dwie keksowki) i piec godzine w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
BANANA BREAD:
3-4 ripe bananas
1/3 c. butter, melted
1/4 c. sugar
1 egg, beaten
1 tsp. vanilla extract
1 tsp. baking soda
pinch of salt
1 1/2 c. all-purpose flour
*1/2 c. chopped walnuts
- Mash bananas with a fork.
- Add melted butter, sugar, egg and vanilla extract. Mix.
- Add flour, baking soda and salt. Mix all ingredients and add walnuts if you like.
- Pour batter into greased loaf pans and bake for 1 hr at 350º F.
The amount of sugar in this recipe is reduced to 1/4 cup
and if you have ripe bananas, trust me, you don't need to overload with sugar!
No comments:
Post a Comment